عایشه : هرگز در مورد ما (آل ابوبکر) آیه ای در قرآن نازل نشده است.
(اثبات از صحیح بخاری)
# حال چگونه اهل سنت ادعا می کنند که آیه غار در مورد ابوبکر است؟
# این روایت ثابت مىکند که هیچ آیهاى در قرآن کریم به صورت اختصاصى در باره خاندان عایشه (که ابوبکر نیز جزو آن است) نازل نشده است.
+ مثلا آیه «امهات المونین» در مورد زنان پیامبر (ص) است که شامل عایشه هم می شود.(یعنی فقط اختصاص به عایشه ندارد.)
+ پس طبق این روایت آیه غار در مورد ابوبکر نیست چون اهل سنت ادعا می کنن آیه غار فقط اختصاص به ابوبکر دارد.
روایت + ترجمه
اگر چه اهل سنت ، آیه 40 توبه (آیه غار) را به ابوبکر نسبت می دهند!
اما می بینیم مادرشان عایشه چنین مطلبی را انکار کرده است!
عایشه می گوید :
«لم ینزل اللّه فینا شیئاً من القرآن»
هرگز در مورد ما (آل ابوبکر) آیه ای در قرآن نازل نشده است.
(الکتاب: صحیح البخاری ج6 ص133،المؤلف: محمد بن إسماعیل أبو عبدالله البخاری الجعفی،المحقق: محمد زهیر بن ناصر الناصر،الناشر: دار طوق النجاة (مصورة عن السلطانیة بإضافة ترقیم ترقیم محمد فؤاد عبد الباقی)،الطبعة: الأولى، 1422هـ،عدد الأجزاء: 9/تاریخ ابن الاثیر 3: 199/البدایة و النهایة 8: 96 /الاغانی 16: 9 /2- تاریخ ابن اثیر ج 3 ص 199. /البدایه و النهایه ج 8 ص 96.)
طبق قواعد زبان عربی، در جمله «ما أَنْزَلَ الله فِینَا شیئا» کلمه «شیئا» نکره در سیاق نفى است و دلالت بر عموم مىکند؛ یعنى هیچ آیهاى در قرآن کریم به صورت اختصاصى در باره عائشه و پدرش او نازل نشده است.
از طرف دیگر کلمه «الا» در جمله «إلا أَنَّ اللَّهَ أَنْزَلَ عُذْرِی» از ادات حصر است و طبق قواعد ثابت شده در علم اصول، جمله استثنائیه، دلالت بر حصر مىکند و داراى مفهوم است.
بنابراین، این روایت ثابت مىکند که هیچ آیهاى در قرآن کریم به صورت اختصاصى در باره خاندان عایشه (که ابوبکر نیز جزو آن است) نازل نشده است. در نتیجه این روایت با روایاتى که ثابت مىکند ابوبکر به همراه رسول خدا (صلى الله علیه وآله) در غار بوده و آیه «غار» در باره او نازل شده است، در تعارض است.
آیا مراد از «فینا» فرزندان ابوبکر است؟
# برخى از علماى اهل سنت پاسخ دادهاند از جمله ابن حجر عسقلانى و عینى مىنویسد: مراد از «فینا» فرزندان ابوبکر است!
درحالی که :
اولاً : این ادعایى است بدون دلیل؛ بلکه دلیل بر خلاف آن وجود دارد؛ چرا که طبق ادعاى مروان بن حکم آیه «وَالَّذِی قال لِوَالِدَیْهِ أُفٍّ لَکُمَا...» در مذمت عبد الرحمن و تکریم پدر و مادر او؛ یعنى ابوبکر و ام رومان نازل شده است و عائشه با گفتن جمله «ما أَنْزَلَ الله فِینَا شیئا» نزول هر نوع آیهاى در باره تمام افراد مورد ادعاى مروان نفى مىکند که از جمله آنها والدین عبد الرحمن است.
ثانیاً : طبق پنداشت اهل سنت، آیات «محمد رسول الله...» و آیه «والسابقون الأولون» شامل فرزندان ابوبکر و از جمله خود عائشه نیز مىشود و عائشه، و دیگر فرزندان ابوبکر را از بارزترین مصادیق همراهان رسول خدا و سابقون الأولون دانستهاند. آیا بدر الدین عینى مىتواند قبول کند که آیه «محمد رسول الله» و «والسابقون الأولون» شامل عائشه نمىشود؟
بنابراین، سخن عینى و ابن حجر، مردود است.
نتیجه
این روایت ثابت مىکند که هیچ آیهاى در قرآن کریم به صورت اختصاصى در باره خاندان عایشه (که ابوبکر نیز جزو آن است) نازل نشده است.